Η Ιατρός

Μπατζιάνα Χ. Κωνσταντίνα, Παιδοψυχίατρος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα.

Πήρα το πτυχίο της Ιατρικής, την 7η Ιουλίου 2000, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τμήμα Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας.

Ειδικεύτηκα στην Παιδοψυχιατρική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και έλαβα τον τίτλο του Παιδοψυχιάτρου.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, ασκήθηκα στην Ψυχιατρική Ενηλίκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Ψυχιατρικό Τμήμα και στη Νευρολογία στο ίδιο Νοσοκομείο. Διατέλεσα Ιατρός της Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο τμήμα διαταραχών πρόσληψης τροφής παιδιών- εφήβων και παρακολούθησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωστικής και Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Έχω εργαστεί στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων του Νομού Λάρισας ως εξωτερικός συνεργάτης στις δομές «ΧΑΡΑ Ι , ΧΑΡΑ ΙΙ ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και συντονίστρια του προγράμματος ομάδων εθελοντών «ΔΡΑΣΗ ΩΣ ΦΙΛΟΣ» από το 2009 έως το 2013.

Από το 2008 ως και σήμερα διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο, παιδοψυχιατρικό, παιδιών και εφήβων και παρέχονται υπηρεσίες παιδοψυχιατρικής αξιολόγησης, ατομικής ψυχοθεραπείας , συμβουλευτικής γονέων και άλλα.

Σε συνεργασία με λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς παρέχονται θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης σε παιδιά, με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και οργανώνω ομιλίες στα σχολεία της Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι εντατικά με τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή καθώς και με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας «PECS».